.

Öne Çıkan Yayın

Boya Fırçaları Çeşitleri ve Kullanımları

Bu konumuzda  fırça çeşitleri ve kullanımlarına yönelik küçük örnekler verdik.  Fırçaların kullanım şekillerini görmek için video...

Çarşamba, Eylül 09, 2015

Kuş Tüyü Boyama Sanatı

Tüy Boyama Sanatı - Boyanmış Tüy Resimleri


Nasıl yapılır?

1- Tüy boyama için uygun bir büyük, temiz hindi tüyü seçin.
Farklı tüylerde olabilir. Eğer düzgün bir şekil vermek istiyorsanız net bir kat sabitleyici sprey veya diğer fiksatif türleri ile üzerinden hafifce geçin, parmaklarınızla yukarı tüm tüy parçaları fırçalayın. Sabitleyici nin (fiksatif) kurumasını bekleyin.

2- Bir resim yüzeyi olarak kullanmak için mat renge sahip bir yüzey veya büyük bir parça karton kullanın. Tüye daha az zarar olasılığı için bant kullanarak üst ve alt tarafından zemine hafifçe yapıştırın.

3- Tüy tasarımında kullanılacak olan ana renk için, hazırladığınız boyanın içine tüyünüzü daldırarak tüm yüzeyi boyayabilirsiniz. tüyünüzün  yüzeyine resminizdeki ana hatları oluşturan tüm renkleri ortaya çıkaracak şekilde boyayın ve boyanın kurumasını bekleyin.


4- Renk bireysel blokları ile ana hatları doldurarak, tüyün her renk bloğu için bir astar boya uygulayın. Tasarımınızda kullanacağınız ana renkleri herbirini renk geçişi sağlıyacak şekilde karıştırın.

5- Her blokta istediğiniz renk doygunluğunu elde edene kadar Adım 4 gelen renkleri birkaç kat boyayın. Boyanın kurumasını bekleyin.

6- Gölge ve vurgulamak istenilen boya renklerini karıştırın. (renk geçişi) Koyu renkler daha şeffaf açık renkler aracılığıyla gösterilmesini sağlayarak derinlik verin, geleneksel resimde olduğu gibi sizin yaptığınız renk blokları üzerinde gölgeler ve belirgin renkler ekleyin. Katlar arası boya kurumasını bekleyin.

7- En koyu ve en hafif  renkleri kullanarak, boyalı tüy için, gölgeleri ve vurguları son defa uygulayın. Kalın çizgiler oluşturmak için bu renkler birkaç kez oluşturulması gerekebilir.

8- Son olarak fixative sprey ile bir kat uygulayın ve kurumuş olan tüyünüzü, daha önce zeminimize yapıştırdığınız bantları sökün


Tüy boyamada kullanılan malzemeler

Bu sanatla uğraşmak çok fazla malzeme gerektirmez. İhtiyacınız olan sadece boyanacak bir tüy, akrilik boya, ve ince uçlu bir kaç fırçadan ibarettir. Birde renk sabitleyici fiksatif.


Akrilik boyalar





















0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen soru sormadan önce soracağınız konu ile ilgili olan yayınları okuyunuz...