.

Öne Çıkan Yayın

Boya Fırçaları Çeşitleri ve Kullanımları

Bu konumuzda  fırça çeşitleri ve kullanımlarına yönelik küçük örnekler verdik.  Fırçaların kullanım şekillerini görmek için video...

Perşembe, Temmuz 26, 2012

Dülgerlik

Dülger


Sayıları teker teker azalan, her biri ayrı bir sanat eseri olan o güzel ahşap evler.
Bu evleri yapan ustaya dülger, yapılan işe dülgerlik, dülgercilik denir.

Dülgerlik, ahşap bina inşaatı konusunda
 uzmanlaşan meslek kolu.
Geleneksel Türk ahşap ev yapımında ustaydılar. Dülgerlik, betonarme yapının yaygınlaşmasıyla meslege ilgi azalmış ama günümüzde bir elin parmakları kadar kalan ustalarımız bu meslegi devam ettiriyorlar. Genelde marangozlarla karıştırılan meslek grubunun marangozlardan farkı, sadece binalardaki ahşap kullanımıyla ilgilenmesidir.


Bir Haber:
Son Dülger ustasından Organik bal üretimi için yeni buluş
40 yıllık dülger ustası Erol Ünlü unutulmaya yüz tutan mesleklerden olan Dülgerlik 


mesleğinin yaşatılması için kolları sıvadı.Dülger Erol Ünlü tarafından geliştirilen ve bir yıl içerisinde 600 adet imal edilen Organik bal kovanının her biri için 30 adet 90 cm boyunda 4 cm kalınlığında katran ağacından kesilmiş malzemelerle 30 santimetre çapında organik bal kovanı imal etmekte.
Her bir kovan yaklaşık 20 kilo ağırlığında kapakları da katrandan olan kovan dan bir usta günde ancak bir adet yapabilmekte. Organik bal katran kovanlarının bir tanesinin 80 desi oluyor yaklaşık ve yaklaşık maliyeti ise 200 lirayı buluyor. Dülger Erol Ünlü;Dülgerlik mesleğinin yok olmaya yüz tuttuğunu belirterek çırak bulamadıklarından dert yanıyor.Yetkililerin bu meslek erbaplarına sahip çıkmalarını beklediğini belirtti.





















0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen soru sormadan önce soracağınız konu ile ilgili olan yayınları okuyunuz...