.

Öne Çıkan Yayın

Boya Fırçaları Çeşitleri ve Kullanımları

Bu konumuzda  fırça çeşitleri ve kullanımlarına yönelik küçük örnekler verdik.  Fırçaların kullanım şekillerini görmek için video...

Salı, Mayıs 23, 2017

Kurşun Kalem Oyma Sanatı - Nihat Özcan Söyleşisi



Siz değerli sanatsever dostlara Ülkemizde çok az bilinen bir sanat olan “Kurşun Kalem Oyma (minyatür oymacılık) ile uğraşan değerli sanatçımız Nihat Özcan’ı gururla tanıştırmak istiyoruz.


Kendisinin  bir yıl öncesine kadar bu sanat dalıyla herhangi bir bağlantısı, bilgisi olmadığını,  ancak şans eseri yurtdışından bu sanat ile uğraşan profesyonel birinin çalışmalarını görüp hayran kalmasıyla başlayan bir sanat yolculuğu olduğunu öğreniyoruz.

Sevgili Nihat Özcan yaptığı araştırmalar sonucu bu sanatın yurtdışında ne kadar kıymetli ve popüler olduğunu, sanat dalı olarak çok destek verildiğini; aynı zamanda bir avuç sanatçının icra ettiğini görünce neden olmasın diye inat ederek araştırdığı çalışmaları, görseller üzerinden inceleyerek evinde kurduğu küçük bir masa üzerinde kendi imkanlarıyla, hiçbir eğitim vs. almadan pratiklerle başlamış ve gittikçe de kendini geliştirme yönünde süratle hareket etmiştir.



Amacının Dünya çapında bilinen çok az sanatçının arasına yerleşip, Türkiye’yi temsil edebilmek olduğunu  ne kadar gurur verici ve çok zor bir sanat dalıyla uğraştığını öğrenip destek vermeyi gönülden istedik. Ayrıca ülkemize bu sanat dalı için ilgi oluşturmak adına workshop, eğitimler düzenlemeyi istemektedir.

Çalışmalarını nasıl yaptığını sorduğumuzda ise çok uzun teknik açıklamalarla, arka planda ne çok detay çözümü olduğunu, günlerce hatta aylarca bir eserini şekillendirip bitirdiğini hayretler içerisinde dinledik.
Hiçbir motorlu makine vb. otomasyona dayalı teknikler kullanılmadan, hatta inanılmaz bir durum ki çıplak göz ile onca küçük eserlerini el işçiliği ile adım adım, uzun soluklu ve aşırı özenle  tamamladığının özetini çıkartabiliyoruz.
Yurtdışındaki profesyoneller mikroskop ile ileri teknolojilerde eserler ortaya çıkartmaktadır, ancak Türk vatandaşımız Nihat Özcan da onlardan aşağı kalmayacak düzeylere çıplak göz ile ulaşmayı başarıyor…

Dileriz ki bir Türk vatandaşının da bu sanat dalında zirvelere ulaşıp ülkemize ve Dünya’ya sesimizi duyursun…Başarılarını canı gönülden destekliyor, tebrik ederek ileri tarihlerde çok iyi işler çıkartacağını şimdiden görebiliyoruz.



Saygı ve Sevgilerimle,
Nihat Özcan / İstanbul
0 553 745 40 32
[email protected]

İnstagram hesabım: https://www.instagram.com/art_of_n/

Youtube Kanalım;
https://www.youtube.com/channel/UCvuyj9CWbt3aIiYjpeeB6EA



























0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen soru sormadan önce soracağınız konu ile ilgili olan yayınları okuyunuz...