.

Öne Çıkan Yayın

Boya Fırçaları Çeşitleri ve Kullanımları

Bu konumuzda  fırça çeşitleri ve kullanımlarına yönelik küçük örnekler verdik.  Fırçaların kullanım şekillerini görmek için video...

Çarşamba, Mart 10, 2021

Pembe Göl - Akbük Turnalı boncuk Koyu - Akyaka - Gökova Körfezi

Bir yanım Ege Bir Yanım Akdeniz - Pembe Göl - Akbük Turnalı boncuk Koyu - Akyaka - Gökova Körfezi

 

Sabah kahvaltı sonrası toparlandım ve erkenden yola koyuldum. 

Bu bölümün videosu






Yol gerçekten çok güzel. Sanki Likya yolunu yürüyormuşum gibi hissettim. Likyayı yürüyenler bilir. Ovacıktan başlayan yolda yürürken sol tarafın dağlık, ormanlık arazi, sağ tarafın ise muhteşem bir deniz manzarasıdır. İşte bu yolda aynen öyle. Manzaranın güzelliğini seyrederek yola devam ettim. Her gördüğüm güzel noktada resim ve video çekmek için durdum. Zaten bu yüzden vakit kaybediyor ve gideceğim, hedeflediğim yere hep geç varıyorum. Ama olsun. Bir daha gelecek miyim ki buraya? Tadını çıkararak  seyahat etmek en güzel değilmidir? Bazı arkadaşlar hedefe odaklanıp kendilerini yolda perişan ediyorlar. Hiç doğru değil. Bir gün geç git ama yolculuğunun tadını çıkart. Yoruldun mu güzel gördüğün bir yerde dinlen, manzaranın ve anın keyfini çıkar. Bir günlük yolu iki, iki günlük yolu üç günde gittiğim çok oldu benim.

Bugün de onlardan biri işte.

Çökertme koyundan Marmaris normalde bir günlük yoldur. Ama yolda geze geze gittim. Gökova ya bağlı Akbük Akvaryum koyunda denize girip biraz  vakit geçirdim. Aslında kalacak uygun bir yer bulsaydım orada kalmayı çok isterdim. Sakin ve tertemiz deniziyle beni çok cezbetti. 


Bu güzel koylar ne biliyor musunuz? Çıktığım onlarca zorlu rampanın ödülü bunlar...

 

 

Maalesef bu koyda uygun kamp yeri bulamadığım için yola devam ettim, çünkü sahilde her yeri şezlong doldurmuşlar, çadır kurmak yasak tabelaları asmışlar. 

Akbükten ayrılıp yola çıktım. Çıktım diyorum çünkü koya inmek için baya bi rampa inmiştim. Çıkışı zorlu oldu.

 

Nerde akşam orda sabah.

Bodrum'dan Marmaris'e iki günde giderim diye plan yapmıştım ama yolda durup anın tadını çıkaracak o kadar güzel yerler var ki.

Bazen sırf manzara güzel diye bisikletten inip seyir keyfi yapıyorum. Her koyda denize giriyorum. Uzun yemek molaları ve güzel yerlerde küçük küçük dinlenme araları da eklenince koyduğum hedefe ulaşamıyorum. Böylesi daha güzel…

 

 

Sonra hemen ilerisindeki başka bir koy olan Turnalı Boncuk koyuna uğradım. Burası henüz büyük işletmelerin tekeline girmemiş ve bakir kalmış bir yer. Sadece koyda, denize sıfır yaşayan köy halkından bir iki hane, küçük işletme gibi birşeyler açmış. Günübirlik uğrayanlara yemek ve içecek servis ediyorlar, hepsi bu. Hiç şezlong yok.

 

Çadır kuracak iki yer gözüme kestirdim. Birincisi denize sıfır. Dalga sesi rahatsız edebilir diye orayı eledim. İkinci yer denize biraz daha mesafeli. Yinede kıyıyı döven dalgaların sesi çok net duyuluyor ama arada mesafe olduğu için rahatsız etmiyor. 

Koyda küçük bir gölet var. Rengi çok ilgimi çekti. Daha önce böyle birşey görmedim. Herhalde Bahamalarda ki pembe plaj gibi bir doğa harikası filan olmalı diye düşündüm. Sordum birine “Bunun olayı nedir?” diye.

Sivrisinek çok diye belediye gelip ilaç dökmüş, bu yüzden rengi böyle olmuş. :)

 

Marmaris'e 46 km  uzaktayım. Yolumun üzerinde Akyaka diye bir yer var. 14  km Muhteşem güzellikte bir yer. Öğle sıralarında orada olurum ve muhtemelen yarın gece orada kamp yaparım. 

Bugün yolda başka bir bisikletli gördüm. Hiç yükü yoktu. Otel konaklamalı uzun sürüş yapıyor. Günde 170 km filan yol alabiliyormuş.

İstanbul'dan çıkmış, Antalyaya gidiyordu.

Yaptığı şey bana hiç hitap etmedi. O da birşeydir ama ne bilim sadece bisiklet sürmüş oluyor galiba.

 

 

Çadırı kurdum, karnımı doyurup yattım… 

 

 

 

23 Eylül

 

Sabah horoz sesleriyle uyandım. Çünkü çadırı kümesin dibine kurmuşum. Akşam ben çadırı kurduğumda boştu. Çadırı kurdum hava kararmaya yakın geldiler. Sabah 5:30'da başladılar ötmeye. Bazı horozlar 4:00 da başlıyor ötmeye. Neyseki bu biraz daha geç başladı. 

Sonra kümesin  sahibi yaşlı bir teyze yem vermek için geldi. 

“Yumurta yapmışlar mı?” diye sordum.

“Bu saatte yapmazlar, evde var istersen.” dedi...

Evine gidip 4 yumurta, bir ekmek ve biraz peynir aldım. 7 lira.

Bol tereyağ ile bi güzel kırdım yumurtaları, karnımı doyurdum. Yola çıkmaya artık hazırım. Çadırımı topladım ve Marmaris yoluna doğru sürmeye başladım.

 

Turnalı Boncuk Koyu Kamp yeri

Akyaka-Akbük yolu üzeri, Turnalı Mevkii, Kıran Mahallesi, Turnalı Boncuk Camping, 48000 Menteşe/Muğla

37.033695, 28.176129

 

3 saatlik bir yolculuktan sonra Gökova'nın o meşhur Akyaka koyuna ulaştım. Kelimenin tam anlamıyla muhteşem bir yer. Tam bir doğa harikası. Bana hitab eden herşey var burada. Deniz, sahil, kumsal, nehir, dağ manzarası, temiz hava ve güzel içme suyu, tekne gezileri… Herşey harika. Oldukçada sakin bir yer. Tarihi görünümde ki evler, evlerin önündeki manolyalar, yanından geçtikçe buram buram kokan türlü türlü çiçekler, harika.

 

 

Akyaka merkezinde pazar kuruluydu. Biraz kahvaltılık almak için pazara girdim. Alışverişimi tamamladım tam çıkıyordum ki yaşlı bir teyze; 

“Oğlum lokma yedin mi? diye sordu.

“Hayır.” deyince. 

“Ye!” dedi.

Arkamı döndüm baktım. Pazarın çıkışında hemen kenara üç tezgahlık bir alana lokma makinası getirmişler. Oracıkta pişirip, şerbetleyip servis ediyorlar.

Tabaklarda 10-12 tane yuvarlak lokma vardı. Bir tabak elime aldım, fiyatını sordum. Ücretsiz olduğunu söylediler. Öğle vaktiydi ve karnım acıkmaya başlamıştı. Elimdekini bitirince bir tabak daha aldım. Üçüncü tabağıda yiyesim vardı ama ayıp olmasın diye yemedim. :)

Sonra tabiki hemen sahile indim. Limanda boy boy tur tekneleri var. Saat başı tur yapıyorlar.

İki farklı tur var. Biri deniz turu, diğeri Azmak nehrinde yarım saatlik bir tur.. 

Deniz turu için bilet kesen adama sordum. “Bir sonraki nehir turu ne zaman?”

“Boş ver nehir turunu, gidip iki tane ördek göreceksin. Gel deniz turuna yollayayım seni” dedi. 

“Tamam.” dedim.

Tekneye bindim. Tur süresi 1:30 saat, çay ikram ediyorlar, fiyatıda 20 lira. Gayet uygun bence. 

Tur boyunca kıyada bir gezinti ve Akyaka’nın en güzel bir kıyı bölgesinde yüzme molası veriliyor. Su resmen akvaryum. Turkuaz rengi, tertemiz. Mola verdik. Tabi ki suya ilk atlayan ben oldum. 

 

Sanırım altta kaynak suyu var. Suyun bazı yerleri sıcak bazı yerleri de soğuk. Yarım saat yüzme molasından sonra dönüşe geçtik. Çok güzeldi. Teknede şarjı bitmiş telefonumu da doldurdum.

 

İyi ki nehir turuna katılıp boşuna vakit kaybetmedim. Nehrin yanından; nehir boyunca yürüme yolu var. Araba giremiyor. Tabiki bende de bisiklet var. Daldım hemen yola. Birde baktım ki nehre girilebilecek on numara bir bölüm var. Tam da aradığım şey. Hiç dururmuyum. Hemen bisikleti park ettim ve atladım suya. Buzzzz. 

 

 

Birazda bu soğuk suda vakit geçirdim. Hemde üzerimdeki deniz suyunu atmış oldum.
Her yerini gezdim. (bisikletin avantajı)

Akyaka Kadın Azmağı

Akçapınar, İnişdibi Cd., 48650 Ula/Muğla

37.050107, 28.330903

 

En az bir günümü de burada geçirmek isterdim, aslında planımda buydu ama önümde uzun bir yol var ve yağmur mevsimi yaklaşmak üzere, saatte şu an çok erken. Bu yüzden üzülerekte olsa böyle kalınası güzellikte yerlere tam doyamadan ayrılmak zorunda kalıyorum hep. Yağmurlar başlamadan önce uğramak istediğim yerler var. Hepside yolumun üzerinde. 



0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen soru sormadan önce soracağınız konu ile ilgili olan yayınları okuyunuz...