.

Öne Çıkan Yayın

Boya Fırçaları Çeşitleri ve Kullanımları

Bu konumuzda  fırça çeşitleri ve kullanımlarına yönelik küçük örnekler verdik.  Fırçaların kullanım şekillerini görmek için video...

Cuma, Aralık 20, 2013

Spatula ile Yağlıboya Resim Yapmak

afremov.com


Spatula iki durumda kullanılabilir; boyayı karıştırmak ve resim yapmak.
Spatulanın bir çok değişik çeşitleri vardı.  Uzun, kıza, küçük, yayvan, ucu küt gibi daha bir çok çeşidlerini bulmak mümkündür. Bu çeşitler boyayı karıştırma şeklimize göre hangisi bize ve uygulayacağımız şekile uygun ise o çeşidi kullanırız.
Spatula ile resim yapmak; yani direk olarak boyayı spatul ile alıp tuval üzerine boyayı spatula ile süreriz ve bu şekilde resim yaparız.

Spatul ile resim yapmayı tercih eden bir çok sanatçı vardır, bunlardan en meşhur olanlarından biri elbette Bob Ross dur. Islak üzerine ızlak ve pratik resim yapmayı spatula ile kolaylaştırarak resim yapmayı bir çok insana sevdirmiştir.


Günümüz sanatçılarından biri olan Leonid Afremov ise hiç fırça kullanmadan tüm resimi spatul ile yapmaktadır ve resimlerinde kullandığı sıcak ana renkler ile kendi tarzını oluşturmuştur. Aşağıdaki ilk video da resime başlamak için gerekli hazırlıkları tuval, spatula ve boyalar hakkında bilgiler vermektedir.






afremov.com



afremov.com




0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen soru sormadan önce soracağınız konu ile ilgili olan yayınları okuyunuz...