.

Öne Çıkan Yayın

Boya Fırçaları Çeşitleri ve Kullanımları

Bu konumuzda  fırça çeşitleri ve kullanımlarına yönelik küçük örnekler verdik.  Fırçaların kullanım şekillerini görmek için video...

Perşembe, Aralık 13, 2012

Yaprak Kesme Sanatı

Yaprak Kesme Sanatı


Genel anlamı - tanımı; adından da belli olduğu üzere: özenle seçilen yaprakların belirli işlemlerden geçirilerek kesme işlemine tabi tutulması sonucunda ortaya çıkartılan bir motifsel el sanatı türüdür.

Görünüşte çok basit bir işmiş gibi görünsede oldukça incelik ve dikkat gerektirek bir hobidir.
Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi :) bir Cerrah hassiyeti ve dikkati gerektiriyor...

Yaprak Kesme Sanatı Nasıl yapılır:

Benzer damarları olan ve çoğu Asya akçaağacı ve Çınar ağacı yaprakları temin edilerek yapılan bir el sanatıdır. Genellikle Çin, Hindistan ve Pakistan'da yapılır.

 Damarlar tasarımın bir parçasıdır.  Sadece böcek hasarı olan yapraklar sonbaharda toplanır. On ay boyunca güneşte kurutulur, sonra birkaç saat haşlanıp  bakteri ve küçük solucanlar temizlenir ve yapraklar böylelikle yumuşamış olurlar. Yapraklar hazırlandıktan sonra yarı saydam bir tabaka görünümünü alırlar,  bazı dış katmanları soyulmaktadir. Oyma işlemine geçmeden önce yaklaşık % 40 oranında dikkatlice kurutulduktan sonra oyma işlemine geçilir. Daha sonra oyma işlemi biten yapraklar koruma altına alınmak üzere mumlanırlar.







İspanyol sanatçı "Lorenzo Duran" aynı tekniği kullanıyor ama onunkiler daha farklı. Motif kâğıda basılıyor sonra kâğıdı yaprağın üstüne koyarak kesiyor. Kalın yapraklar seçiliyor yıkama kurulama düzeltme kesme işlmelerinden geçiyor.








0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen soru sormadan önce soracağınız konu ile ilgili olan yayınları okuyunuz...