.

Öne Çıkan Yayın

Boya Fırçaları Çeşitleri ve Kullanımları

Bu konumuzda  fırça çeşitleri ve kullanımlarına yönelik küçük örnekler verdik.  Fırçaların kullanım şekillerini görmek için video...

Çarşamba, Aralık 05, 2012

Battaniye

Battaniye


BATTANİYE: 191 ilmek başlanır, battaniyenin yatay kenarlarında 10 sıra,
dikey kenarlarında 14 sıra haraşo örülür. Orta kısım düz örgü devam ederken çiçek motifleri konulur. Çiçek motifi: 11 düz, yanındaki 1 ilmek iplik öne ve arkaya alınarak 5 kez örülür, 19 düz 1 İlmek 5′li örgü şeklinde sıra tamamlanır. 22 sıra düz örülüp tekrar motifli sıra bir önceki sıranın çaprazına gelecek şekilde yapılır. Çiçek ortalan sarı iplikle ve İğne yardımı ile düğüm işi yapılır. Toplam 85 cm’de 10 sıra haraşo örülüp ilmekler kesilerek bitirilir.

HIRKA ARKA: 80 ilmek başlanır. 4 sıra 1+1 lastik örülür. Beden boyu 18 cm’de yanlardan kol evi için 2+1+1 ilmek kesilir. Beden boyu 30 cm’de arka yaka için ortadan 32 ilmek kesilip, omuzlarda kalan 20′şer ilmek 5+6+9 ilmek kesilerek bitirilir.
ÖN: 50 ilmek başlanır. 4 sıra 1+1 lastik örülür. 10 cm düz örgü ile örülürken ön kenardan 2 sı-
rada bir l’er ilmek kesilmeye başlanır. Beden boyu 18 cm’de yanlardan kol evi için 2+1+1 İlmek kesilir, ön kesimler devam edilip omuzlarda kalan 20′şer ilmek 5^6+9 ilmek kesilip bitirilir
KOL: 40 ilmek başlanır, 4 sıra 1+1 lastik örülür. Kol bo-yunca ara ara l’er ilmek artırılarak 80 İlmeğe ulaşılır. Tüm ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.
YAKA Ön bedende alt kenardan başlayarak tüm yaka kenarından şişe 165 ilmek toplanır 4 sıra 1+1 lastik örülüp, ilmekler kesilerek bitirilir.
BAĞCIK: 8 ilmek başlanır. 60 cm 1+1 lastik örülür. 2 adet yapılıp ön kenarlara dlkl-lir.Hırkanın İki yanındaki dikiş ortalarında bağcıkların geçmesi İçin delik bırakılır.




Türk Kundağı diye bişey var da sizin kundağınız yoksa bu sutaşlı basit kundak dikimi tam size göre kolay basit ve ucuz kendi seçtiğiniz sağlıklı desenli ve desensiz kumaşlarla yapabilirsiniz.. Su taşlı battaniyenin özelliği kendiniz dikmeniz dışında kenarlarının kendinden süslü olması 100*100 kumaşla bile yapılabilir. yazlık pike falan yapmak isterseniz ölçüsünü kendini belirlersiniz. Yapımı ayrıntıları ve fotoğrafları ile anlatılmış..



Dikişsiz battaniye kenarı
Özellikle polar battaniyeler dikişsiz gayet güzel kullanılabiliyor. Daha şık battaniye kenarları için çok ilginç bir yöntem var. Battaniye kenarları püskül şeklinde kesilip minik delikler açılıp iç içe geçiriliyor hoş bir dikişsiz.



Şönil bebek battaniyesi

Harika bir yöntem adeta içi tüylü bir hava verilmiş. Kat kat kese kese yapılan bir iş tek kelime ile enfes. Nasıl yapıldığı linkte anlatılmış, iyi bir dikiş bilgisi gerektiriyor. Ayrıca işin püf noktası sanıyorum aradaki şönil kumaş çünkü bu pamukumsu görüntü yıkandıktan sonra ortaya çıkıyor.
Şönil sağlam ama yıkanınca dikişsiz yerlerinden atan bir kumaş cinsidir genelde döşmelerde kullanılır ama inceleri var mı açıkcası bilmiyorum.




Değişik bir bebek battaniyesi
El örgüsü bebek battaniyesi gibi yoktur ağırlık vermeden incecik yünüyle bile bebekleri sıcacık, sarar kış aylarında anne olmaya hazırlanan kuzen bu aralar fellik fellik değişik bir bebek battaniyesi modeli arıyor daha yeni konuşmuştuk dün bu modeli gördüm gökkuşağı şeklinde bebek battaniyesi cıvıl cıvıl pop corn işinden bulutları bile var nasıl yapıldığı konusunda sitede ayrıntı verilmemiş bu iki fotoğraftan ibaret zaten ama yine de fikir fikirdir becerikli hanımların elinden hiç bir şey kaçmaz.



Motif motif bebek battaniyesi
Uzaktan çook daha şık görünen bu bebek battaniyesi gördüğünüz gibi çiçek çiçek motiflerden oluşuyor. Renkleri çok iyi seçilmiş, bu tonlamaların pembelileri mavi ve sarılıları da eminim çok güzel yakışacaktır.



Patchwork bebek battaniyesi
Yorganlama bebek battaniyesi aslında tam bebek battaniyesi, oyuncak bebekler için yapılmış ama fikir çok güzel uyuyan tavşan kedi ve ayı bu Patchwork battaniyeyi çok sevimli bir hale getirmiş. Bu tür bir yorganlama eli dikişe yatkın olanlar için çok kolay, uyuyan hayvan figürleri de el işlemesi. Harika bir bebek hediyesi olabilir. Kumaşlar pamuklu yine etrafındaki dantel hazır pamuklu iplikle metre işi satılan dantellerden.. Dikiş makinesi ile haşır neşir olanlar için harika bir tasarım :)



Tek kat ve çift kat kenar dikişleri
















0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen soru sormadan önce soracağınız konu ile ilgili olan yayınları okuyunuz...