.

Öne Çıkan Yayın

Boya Fırçaları Çeşitleri ve Kullanımları

Bu konumuzda  fırça çeşitleri ve kullanımlarına yönelik küçük örnekler verdik.  Fırçaların kullanım şekillerini görmek için video...

Cumartesi, Mayıs 08, 2021

Üsküdar’da Gezilecek ve Görülecek Yerler

Eşsiz Güzelliğiyle Üsküdar’da Altın Değerinde Tatil Önerileri



İstanbul’un Anadolu yakasında yer alan Üsküdar, boğaz kıyısında yer alan, eşsiz güzellikleriyle ön plana çıkmasının yanı sıra İstanbul’un en önemli simgeleri arasında yer alan Kız kulesinin sınırları içerisinde yer alan çok özel ve tarihi açıdan oldukça önemli bir bölgedir. Üsküdar aynı zaman da İstanbul Boğazı’nın Asya tarafında kalak bölgesi olan en büyük yerleşim yeri olarak ta bilinmektedir. Anadolu Selçuklu devletinin geçmiş dönemlerde sınırları içerisinde yer alan Üsküdar, ayrı bir şehir olarak ta görülmüştür. Hem tarihi açıdan hem de doğal güzellikleri açısından İstanbul’un en önemli yerleşim yeri olan Üsküdar, her zaman farklı bir bölge olarak kabul edilmiştir. Sahil bölgesinde bulunan birbirinden farklı kafe ve restoranlar sayesinde denizi izleyerek sevdiklerinizle keyifli dakikalar geçirebileceğiniz bir bölgedir. 

Üsküdar otelleri, konforlu konaklama hizmeti ile birlikte güler yüzlü personelleri ile hizmet veren ve konaklama süresi boyunca müşterilerine en iyi hizmeti veren otellerden oluşmaktadır. Bunların yanı sıra Üsküdar ve çevresinde gezilecek bölgelere yakın bir konumda yer alan Üsküdar otelleri hakkında detaylı bilgiler vermeden önce Üsküdar’ın kendine has ve özgü gezilecek ve görülecek yerler hakkında bilgi vermek daha doğru olacaktır. Üsküdar’da keyifli bir tatil geçirmeniz için en az 3 gün ayırmanız gerekecektir.

Üsküdar’da Gezilecek ve Görülecek Yerler

  • Kız Kulesi: Üsküdar denildiğinde belki de akla gelen ilk bölge kız kulesidir. Sadece Üsküdar’ın değil İstanbul ve Ülkemizin en önemli ve en büyüleyici bölgelerinden biri olan Kızkulesi, Üsküdar salacak sahilinin sadece 200 metre açığında bulunmaktadır. İstanbul boğazının girişinde konumlanan Kız kulesi görülmeye değer en önemli bölgeler arasındadır. 
  • Fethi Paşa Korusu: İstanbul boğazının en iyi şekilde görülmesini sağlayan hâkim bir bölgede yer alan Fethi paşa korusu, etkileyici güzelliğinin yanı sıra içinde bulunan kafe ve restoranlar ile dinlenip keyifli sohbet edeceğiniz en özel bölgeler arasındadır. Aynı zaman da İstanbul’un en güzel koru ve parkı olarak bilinen Fethi Paşa korusu, yemyeşil bir alan ile İstanbul’un cennet bahçesi olarak ta kabul edilmektedir. Dinlenmek ve İstanbul boğazının tadını çıkarmak isteyeceğiniz en özel bölgelerden bir tanesidir.
  • Beylerbeyi Sarayı: Üsküdar bölgesinin en önemli bölgeleri arasında yer alan Beylerbeyi sarayı aynı zaman da en güzel konumda yer almaktadır. Oldukça dikkat çekici ve göz kamaştırıcı mimarisiyle ön plana çıkan Beylerbeyi sarayı, denize sıfır konumda yer almaktadır. Beylerbeyi sarayı içinde ayrıca 70.000 metre kare alan üzerine kurulmuş etkileyici ve birbirinden farklı ve güzel ağaç ve bitkilerin bulunduğu bir bahçe de bulunmaktadır. Üsküdar seyahatinizde görülmesi gereken en önemli yerler arasındadır.
  • Çamlıca Tepesi: Üsküdar merkeze yaklaşık 4 kilometrelik mesafede bulunan Çamlıca tepesi, İstanbul manzarasının en iyi şekilde görülmesini sağlayan bir tepedir. Özellikle hafta sonları oldukça yoğun bir bölge olan Çamlıca tepesi, yemyeşil alan üzerine kurulmuş bir bölge olmasının yanı sıra içinde bulundurduğu mekânlar sayesinde sabah kahvaltısı ya da akşam yemeklerini yerken İstanbul manzarasını izlemek isteyenler için en doğru seçenek. 

Üsküdar’da Konaklayabileceğiniz En İyi Oteller

İstanbul’un en iyi semtlerinden bir tanesi olan Üsküdar’da yer alan en iyi 4 oteli sizler için gezinomi.com aracılığı ile listeledik. Üsküdar’da yer alan en iyi 4 otel şu şekildedir; 

Ramada İstanbul Asia Luxury
Ramada İstanbul Asia Luxury Hotel

  • Serra Boutique Hotel: Üsküdar merkeze 1 kilometre ve Sabiha Gökçen Havalimanına sadece 37 kilometrelik mesafede bulunan bu tesis bünyesinde ise sadece 15 oda bulunmaktadır. Sakin, huzurlu ve ev konforunu arayan misafirler tarafından ziyaret edilen bu tesis, gezilecek bölgelere oldukça yakın bir konumda bulunmaktadır. Güler yüzlü personelleri ile hizmet veren bu tesis Üsküdar’ın en iyi hizmetini veren otelleri arasındadır.
  • Ramada İstanbul Asia Luxury Hotel: Konumu itibariyle Üsküdar’ın en güzel bölgesinde olmasının yanı sıra gezilecek ve görülecek bölgelere oldukça yakın bir mesafede yer alan bu tesis, güler yüzlü personelleri ile ev rahatlığını ve huzurunu hissedebileceğiniz bir otel. Konforlu odaları, lezzetli sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri ile hizmet vermeye devam ediyor.
  • Mercure İstanbul Altunizade: İstanbul merkeze 19, Sabiha Gökçen Havalimanına ise sadece 34 kilometrelik mesafede yer alan bu tesis bünyesinde kapalı havuz ve ısıtmalı kapalı yüzme havuzu bulunmaktadır. Ayrıca konaklayan misafirlerin keyifli dakikalar geçirmesi amacıyla fitness, masaj, jakuzi ve sauna hizmeti de sunmaktadır.
  • Summahan On The Water: Denize sıfır konumda yer alan ve Üsküdar’ın en özel bölgesinde konumlanan bu tesis, huzurlu ve sakin bir konaklama isteyenler tarafından ziyaret edilmektedir. Güler yüzlü personellerin yanı sıra konforlu otel odaları ile ev rahatlığını yakalayabileceğiniz bir tesistir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen soru sormadan önce soracağınız konu ile ilgili olan yayınları okuyunuz...