.

Öne Çıkan Yayın

Boya Fırçaları Çeşitleri ve Kullanımları

Bu konumuzda  fırça çeşitleri ve kullanımlarına yönelik küçük örnekler verdik.  Fırçaların kullanım şekillerini görmek için video...

Çarşamba, Şubat 03, 2021

Akçay dan Ayrılırken Hüzünlendim Yine - Serkan Koç - Bisikletle Türkiye Turu


Sabahleyin erkenden, (13 Eylül) kimseler görmeden çadırı topladım ve oradan ayrıldım. Akçay'da üçüncü günüm. Akçay’ı çok seviyorum ve her geldiğimde de bir türlü ayrılmak istemiyorum fakat yolumuz uzun. Daha gidip gezecek, görecek daha nice güzel yerler var.


 

 

Üzülerek üçüncü gecenin sabahı Ayvalık istikametine doğru sürmeye başladım. 47 km yolum var.


14 Eylül 

Ayvalıkta geçen sene iki gün kalmış ve açıkçası çok beğenmemiştim. Bana göre Ayvalıkta güzel olan şey sadece arka sokaklardaki tarihi evler birde el sanatlarına olan ilgidir. Onun haricinde belki sessiz sakin bir emeklilik geçirmek isteyenlerin yeri olabilir. Ayvalık merkezde bana hitap eden bir şey olmadığı için daha önce es geçtiğim Cunda adasına doğru gitti. Cunda yolu çok rüzgarlı. Gittiğime de pişman oldum. Adanın merkezinde yerler eski taşlarla döşeli bu yüzden bisiklet sürmek pek eğlenceli değil. Böbrek taşım vardıysa artık yok!

Öğle yemeğimi yedikten sonra Cunda dan hemen ayrıldım ve yola devam ettim.


 

Yolum Ayvalıktan sonra Altınova dan geçiyor. 13 km.

 

Yolda lastiğim patladı. 750 km sonra ilk lastik patlaması ama bu benim hatam yüzünden oldu. Fazla hava bastığım için arka lastiğin sibop kenarı yarıldı.  Çocukluğumdan beri ilk defa lastik tamir ettim.

 

Altınova daha önce bahsettiğim gibi BP istasyonunda tanıştığın Naci abinin bulunduğu yer.

Altınova girişinde bir benzincide lastiği tamir ettim ve sonra Naci abiyi aradım. Altınova da olduğumu bir çayını içebileceği mi söyledim. Bana konum bilgisini gönderdi. Evine davet etti. Sahilde villası var. Bende evinde aile olup olmadığını sordum. Ailem var cevabını alınca teklifini geri çevirdim. Aile varsa rahatsız etmek istemediğimi ve kalamayacağımı söylediysem de ısrar etti, illa kal dedi. O zaman bahçede çadır kur dedi. Saatte geç olmuştu bu cazip teklifi geri çeviremedim. Bende tamam dedim ve yanına gittim.

 

Sağolsunlar beni çok güzel ağırladılar. Yazlık villası sahilde denize sıfır bir konumda. Çok sakin ve sessiz bir yer. 

 

 

Hava kararmıştı. Hemen hanımı dış balkonda bana sofra kurdu. Yemekler geldi, yedik, kahveler içildi, sohbet ettik uzun uzun. Sonra çadırımı kurdum ve yattım. Son bir haftanın en kaliteli uykusunu çektim. 

 

Altınova sahilde herhangi bir yerinde çadır kurabilirsiniz. Kimsenin birşey diyeceğini sanmıyorum.

39.199841, 26.741133

 

 

 

 



14 Eylül 

Sabah kahvaltıdan sonra denize girdim. Balıklarla beraber yüzdüm. Suyu çok temiz. Akvaryum gibi. Birde deniz gözlüğü vardı. Gözlükle yüzünce sanki başka bir boyuta geçiyorsun. Denizin altı çok güzel.


Artık ayrılık vakti.


Naci abi beni yola kadar uğurladı. Vedalaştık ve İzmir yoluna çıktım ve pedallamaya başladım.


Altınova ile Dikili'nin tam ortasında bir yerde  Aşıklar şelalesi diye bir yer var. Hava da çok sıcaktı şelale yazısını görünce hemen yönümü oraya doğru çevirdim. Ana yola 5 km gibi bir mesafede saklı kalmış ender yerlerden biri ve tatbikî adı aşıklar şelalesi olan bir yere yanında sevgilisi olmadan giden tek sap bendim. 



şelalede küçük bir mola verip iyice serinledikten sonra tekrar  İzmir yoluna çıkıp sürmeye başladım.


Aşıklar Şelalesi Nebiler

https://goo.gl/maps/kGLuvhCRuinXz1hf6




0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen soru sormadan önce soracağınız konu ile ilgili olan yayınları okuyunuz...