.

Öne Çıkan Yayın

Boya Fırçaları Çeşitleri ve Kullanımları

Bu konumuzda  fırça çeşitleri ve kullanımlarına yönelik küçük örnekler verdik.  Fırçaların kullanım şekillerini görmek için video...

Cuma, Kasım 20, 2020

Perspektif Nedir - Karakalem Çizim Perspektif Ders16

Perspektif Nedir

Daha önce iki derste basit perspektif ve uzamsal perspektif kuramını incelemiştik. Basit ve kolay perspektif tekniği ile nesnelerin bir mekan içinde üç boyutlu görüntülerini kolaylıkla oluşturabileceksiniz.


Dersin Vidosu


Perspektif Hakkında Ek Bilgiler

 Bakış açınızı genişlettiğinizde çiziminize doğal olarak perspektif kazandıracaksınız. Diyagramlar gördüklerinizi anlamanıza yardıma olabilir. Aslında, gerçek yaşamda göz çevreye baktığı ve yukarı aşağı hareket ettiği için bu diyagramlar tam anlamıyla gerçeğe uygun değildir; çok geniş açılı bir mercekten görülen görüntü muhtemelen daha gerçek olacaktır. Bununla birlikte, zihin görülen görüntüyü yorumlar ve örneğin duvarların gerçekten dikey ve çizgilerin gerçekten düz olduğu bilgisini verir; böylece göz kendisini bu gerçeklik, kabul edecek şekilde ayarlar.
 Bu bölümde farklı perspektif yöntemlerini inceleyeceğiz ve bu yöntemleri ne zaman kullanabileceğini. göstereceğiz. Perspektif aslen görsel aldatmaya dayanır ve çizimlerinizde bu tekniği kullanabilmeniz için kuralları bilmeniz gereklidir. Perspektif alıştırmalarını yaparak görüşünüzde neler olduğunu anlayabilirsiniz. Bununla birlikte, sadece gözlemlere dayanan dolaysız çizim deneyimi size perspektifin işleyişi hakkında bilgi verebilir.




Sosyal Medya hesaplarım:
https://www.instagram.com/ciziminsirlari1
https://www.facebook.com/CiziminSirlari
https://twitter.com/ciziminsirlari
https://www.twitch.tv/ciziminsirlari

Diğer:
https://www.youtube.com/fineartstudio
https://www.facebook.com/groups/fineartstudio
https://www.facebook.com/PainterSerkanKoc
https://www.facebook.com/unutulmussanatlar/

#karakalem #resim #karakalemdersleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen soru sormadan önce soracağınız konu ile ilgili olan yayınları okuyunuz...