.

Öne Çıkan Yayın

Boya Fırçaları Çeşitleri ve Kullanımları

Bu konumuzda  fırça çeşitleri ve kullanımlarına yönelik küçük örnekler verdik.  Fırçaların kullanım şekillerini görmek için video...

Cumartesi, Kasım 07, 2020

Karakalem Çizgi Alıştırmaları - Daireler ve Çizgiler - Ders 2

Çizgiler ve Daireler


Bu dersimizde Karakalem daireler ve çizgiler alıştırması metot olarak nasıl yapılır onu göreceğiz.

Derse başlamadan önce ilgili ders videosunu izleyin.

El ve göz hassasiyeti kazanabilmek ve iyi çizim yapabilmek için bu alıştırmada en gerekli olan temel bilgiyi göreceğiz. Şimdi bu geometrik şekilleri hep beraber çizerek başlayalım. Alıştırma yaparken kurşunkalemin ucuna konsantre olmaya çalışın. Dikkatinizi kalemin ucuna toplamaya çalışın. Dikkatiniz dağıldığında çizgilerinizin titrediğini ve kaydığını göreceksiniz. Bunu başardığınızda çiziminizin düzgün olduğunu fark edecekseniz. Gözleriniz elinizi tam olarak izleyebildiğinde eliniz mükemmel performans gösterecektir. Alıştırma yapmaya devam edin. Çizim seanslarınıza başlamadan önce beş dakika kadar bu alıştırmaları yapabilirsiniz. İyi çizim yapabilmek istiyorsanız, öğrenmeniz gereken en temel teknik elinizi kontrol edebilmektir. Bu alıştırmayı sıkça tekrarladıktan sonra çizgileriniz daha emin hale gelecek ve gözleriniz formu çok daha hassas bir şekilde değerlendirebilecektir. Ben şu an size göstermek için birer tane yapıyorum. Siz her birinden birer sayfa yapabilirsiniz. Bu çizgi ve şekil alıştırması yaparken eskiz defteriniz yerine A4 veya çizgisiz bir defterde kullanabilirsiniz.

İyi Çizim yapabilmek istiyorsanız, öğrenmeniz gereken en temel teknik elinizi kontrol edebilmektir. Aşağıdaki alıştırmayı sıkça tekrarladıktan sonra çizgileriniz daha emin hale gelecek ve gözleriniz formu çok daha hassas bir şekilde değerlendirebilecektir.



Sıralı noktalardan oluşan bir kare çizin, noktalar arası uzaklık aynı olmalı ve tüm noktalar aynı hizada olmalıdır.




Düz dikey çizgilerden oluşan bir kare çizin, çizgilerin hepsi aynı uzunlukta olmalı ve çizgiler arasında eşit mesafe bulunmalıdır.




Düz yatay çizgilerden oluşan bir kare çizin, çizgilerin arasında eşit mesafe olmalı ve çizgiler aynı uzunlukta olmalıdır




Düz diagonal çizgilerden oluşan bir kare çizin, çizgilerin arasında eşit mesafe olmalı ve çizgiler farklı uzunlukta olmalıdır.




Bu sefer ters açıda, düz diogonal çizgilerden oluşan bir kare çizin.




Daireler çizmeye devam edin, her zaman bir önceki çiziminize göre daha iyi çizmeye çalışın. Daire tam olmasını istediğiniz gibi görünmeye başlayıncaya kadar çizmeye devam edin. Çiziminiz yeterince iyi görünüyorsa, bu sefer daha hızlı çizmeyi deneyin. Bu alıştırmaları yaparken kesinlikle acele etmeyin Bu alıştırmalar, dikkatinizi kursun kalemin kağıt üzerindeki hareketine yoğunlaştırabilmenizi sağladığı için anlamlı ve yararlıdır. Güven kazanıncaya ve rahat duruma gelinceye kadar alıştırmaları tekrar edin. Kasılma hissederseniz, rahatlamak için çaba harcayın.


Sosyal Medya hesaplarım: https://www.instagram.com/ciziminsirlari1 https://www.facebook.com/CiziminSirlari https://twitter.com/ciziminsirlari https://www.twitch.tv/ciziminsirlari Diğer: https://www.youtube.com/fineartstudio https://www.facebook.com/groups/fineartstudio https://www.facebook.com/PainterSerkanKoc https://www.facebook.com/unutulmussanatlar/ #karakalem #resim




 




0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen soru sormadan önce soracağınız konu ile ilgili olan yayınları okuyunuz...