.

Öne Çıkan Yayın

Boya Fırçaları Çeşitleri ve Kullanımları

Bu konumuzda  fırça çeşitleri ve kullanımlarına yönelik küçük örnekler verdik.  Fırçaların kullanım şekillerini görmek için video...

Çarşamba, Kasım 18, 2020

Basit Natürmort - Karakalem Ders13



BASİT BİR NATÜRMORT




Şimdi basit bir natürmort düzenlemesi deneyeceğiz. Bu alıştırma için bir kâse içindeki birkaç portakal, seçtik; bu düzenleme ilgi çekici bir zorluk içeriyor. Ana sorun bütün portakalların kasenin üstündeki elips benzeri şekle sığdırılmasıdır. Önünüzdeki görüntüyü çizmeye başlamadan önce kompozisyona birkaç dakika yakından bakarak boy ve orantı hakkında fikir edinin.

Dersin Videosu



Önce her meyve tanesinin ve kasenin dış hatlarını çizin. Kasenin elipsini ve kasenin meyve topluluğuna orantıyı doğru yakalamaya konsantre olun. Meyveler şekli aslıyla aynı değilse endişelenmeyin, kase şeklinin içini gerektiği gibi doldurmaları yeterlidir. Bu aşamada çizim hassasiyeti eğrilerin meyveye benzemesini sağlamak kadar önemli değil.

Kasenin masaya düşen gölgesinin şekline dikkat edin. Bu şekil kasenin kenarına benzer bir şekil olacaktır. lşığın geldiği yöne dikkat edin ve gölgeleri çok basit ve hafif bir şekilde ekleyin.

Şimdi gölge tonlarını ve kasedeki yansımaları belirginleştirin. Önceki alıştırmada olduğu gibi gölgeli alanları ana hatlarıyla göstermek için açık bir ton kullanın. Sonra gölge içindeki varyasyon üzerinde çalışın ve gözünüze çok net gözüken köşeleri vurgulayın. Kağıdınızdaki boş alanlar ışığın en parlak şekilde düştüğü yerleri göstermelidir.


Sosyal Medya hesaplarım:
https://www.instagram.com/ciziminsirlari1
https://www.facebook.com/CiziminSirlari
https://twitter.com/ciziminsirlari
https://www.twitch.tv/ciziminsirlari

Diğer:
https://www.youtube.com/fineartstudio
https://www.facebook.com/groups/fineartstudio
https://www.facebook.com/PainterSerkanKoc
https://www.facebook.com/unutulmussanatlar/

#karakalem #resim #karakalemdersleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen soru sormadan önce soracağınız konu ile ilgili olan yayınları okuyunuz...