.

Öne Çıkan Yayın

Boya Fırçaları Çeşitleri ve Kullanımları

Bu konumuzda  fırça çeşitleri ve kullanımlarına yönelik küçük örnekler verdik.  Fırçaların kullanım şekillerini görmek için video...

Salı, Ocak 08, 2019

Yağlı Boya Markaları ve Kaliteleri


Resim Malzemeleri: Yağlı boyalar.

Bu bölümde resim sanatında  yağlı boya markalarını ve kalitelerini konuşalım istiyorum.

☆Kanala Abone Olarak Destek olabilirsiniz☆
https://goo.gl/4EBA9k

Orta seviye resim yağlı boyaların en kalitesi Winsor Newtondur.  Gerçekten kaliteli bir boyadır. Pigment oranı çok yüksektir. Resim yapmaya yeni başladığınızda bu markayı tercih etmeyebilirsiniz. Bunların tanesi 20+ lira civarında. Yeni başlayanlar için daha uygun fiyatlı yağlı boya markaları da mevcut.

Fırçalar konusuna da göz atmayı ihmal etmeyin: http://www.unutulmussanatlar.com/2019/01/yagli-boya-ve-akrilik-boya-firca-cesitleri.html

Okumaktan sıkıldıysanız video olarak seyredebilirsiniz.


Yağlı Boya Markaları ve Kaliteleri Videosu



İkinci sırada Colortone'un master serisi yağlı boyaları var. Bu master serisi de iyi bir boyadır, yüksek pigment içeren son derece kaliteli bir ürün. Master serisinin kendi içinde 4 farklı serisi var. Seri 1 en ucuzudur. Belli sayıda renkleri içerir. Seri iki biraz daha pahalıdır ve belli bir renk aralığındadır. seri 3 ve seri 4 de yine belli başlı renkler vardır. Yani her seride tüm renkler yoktur.  Komple renk skalasını düşünün bunu dörde bölmüşler 4 seri olmuş. Neden böyle diye merak edenler için söylüyorum. Renk pigmentlerinin farklı fiyat aralığı olduğu için durum böyledir. Master serisinin renkleri arasında kalite farklılığı yoktur.



Aynı durum Winsor Newton yağlıboyaları içinde geçerlidir. Fiyatları 20-25 liradan başlayıp 70-80 lira arasında değişiyor.

Colorton'un bir de Artist serisi boyaları var. Bunlar tek seri ve tüm renkler aynı fiyat. Bu da orta seviyede kullanabileceğiniz diğerlerine nazaran daha kaliteli bir boyadır. Bunda da kaliteli yüksek pigment kullanılmış.

Sonra Georgian ve Van gogh var. Bunların kalitesi birbirine çok yakın. Georgian biraz daha pahalıdır. İkisi de orta seviyede iyi boyalardır.



Talentin Amsterdam adıyla ürettiği bir boyası daha var. Bununda kalitesi fena değildir. Orta seviyedir.

En sonda da orta seviyeye yakın iki boya markası var. Biri Ferrario isminde İtalyan markası. Buna yağlı boyanın ferrarisi de diyorlar. Bu ismi çok fazla hak ettiğini düşünmüyorum. Bir de Kore markası Shinhan yağlı boya . Bu ikisininde kalitesi birbirine çok yakındır.

Başlangıç seviyesi için ideal olabilecek seviyedeler.

Şimdi piyasada bunların haricinde çok sayıda boya markaları var kimisi pahalı ve kalitelidir, kimisi çok ucuz ve çok kalitesizdir.

Resme yeni başlayacak olanlara tavsiyemdir gidip en ucuz boya markasını tercih etmeyin. Bu yeni başlayanların yaptığı bir hatadır. Zamanında bende gidip en ucuz boyalardan alıp paramı çöpe atmıştım.

Çünkü çok kalitesizler. Renkleri soluktur, kalitesiz pigment ve bol katkı maddesi kullanarak fiyatı düşürürler. BU yüzden ucuzdur. Size tavsiyem üzerine biraz daha para ekleyerek orta seviye başlangıç boyalarıyla ilk deneyimlerinizi yaşamanızdır. Emin olun pişman olmazsınız. Ucuz boyalar çok kötü kokuyorlar. Hemen olmasa bile uzun vadede renklerde solma, sararma, çatlama ve dökülme gibi problemleri var.

Boyalarda genel olarak bir problemde şudur. Bazen tek bir markanın boyalarını kullanmak yeterli gelmeyebiliyor. İstediğiniz tonu kendiniz elde edemediğinizde gidip  başka bir markanın boyasını almak durumunda kalıyorsunuz.

Mesela benim geçenlerde yaptığım gibi. Magenta lazımdı ve elimdeki boyalardan istediğim o tonu bir türlü yakalayamadım. Sonra gidip farklı boya markalarının Magentalarına baktığımda. Hepsinin tonları farklıydı ve benim ihtiyacımı karşılayan Gerogian'ın magentasıydı ve onu aldım.

Yağlı boyalar genel olarak bu kadar. Boyalar hakkında merak ettiğiniz sormak istediğiniz bir şey varsa yorum kısmına yazabilirsiniz.

Bu tür videoların devam etmesini istiyorsanız videoyu beğenebilir, yorum bırakabilirsiniz. Yeni videolardan haberdar olmak için kanala abone olabilirsiniz. Abone ol tuşunun yanındaki zil simgesine tıklarsanız yeni video yayınlandığında bildirim alırsınız.
Youtuber gibi oldu biraz galiba :D

Bu günlük bu kadar arkadaşlar. Bir sonraki konumuz muhtemelen Akrilik Boyalar hakkında olacak. Kendinize çok iyi bakın hoşçakalın...

Sosyal media hesaplarım:


Yağlı boya ve Akrilik Boya Fırça Çeşitleri Videosu

Henüz izlemediyseniz sizin için seçtiğim bazı resim yapım videolarım:

Hayat Ağacı

Doğada bir Kulube⭐

Deniz ve Palmiyeler⭐

Akrilik Resim Videoları: ⭐

Akrilik Realistic Manzara⭐

Ormanda Gün Batımı Manzara⭐


☆Abone Ol☆

☆Kanalım☆

☆instagram☆

☆Facebook Page☆

☆Blog☆


Sanatla ve sevgiyle kalın...

Ressam Serkan Koç
www.unutulmussanatlar.com
♥️





0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen soru sormadan önce soracağınız konu ile ilgili olan yayınları okuyunuz...