.

Öne Çıkan Yayın

Boya Fırçaları Çeşitleri ve Kullanımları

Bu konumuzda  fırça çeşitleri ve kullanımlarına yönelik küçük örnekler verdik.  Fırçaların kullanım şekillerini görmek için video...

Çarşamba, Ocak 09, 2019

Akrilik Boya Markaları ve Kaliteleri


Resim malzemeleri: Akrilik boya markaları colortone, Shinhan ve Rich marka boya kaliteleri, fiyatları  ve özellikleri, renkleri hakkında izlenim videosu.


☆Kanala Abone Olarak Destek olabilirsiniz☆
https://goo.gl/4EBA9k

Piyasada uygun fiyatla bulabileceğiniz bazı Akrilik Boya markaları kalitesi hakkında kısa bir bilgilendirme videosu.


Akrilik Boya Markaları ve Kaliteleri Videolu anlatım

"Yağlı Boya Markaları ile ilgili bu konuyada bakmak isteyebilirsiniz: http://www.unutulmussanatlar.com/2019/01/yagli-boya-markalari.html "

İlk önce Rich marka Akrilik boyalardan başlayalım. Bunlar iki seri olarak satılıyor. Üzerinde Premium Quality yazan çok kötü bir boya. Resim yapmaya pek uygun değil. Hiç memnun kalmadım. Pigment oranı çok düşük, kalitesiz, renkleri soluk.
Professional serisi biraz daha kaliteli ve resim yapmaya nispeten daha uygundur. Pigment oranı diğeri diğerine nazaran daha yüksektir, kalitelidir. Renklerinde herhangi bir solukluk yoktur. Bu likit türde bir boya, yani biraz cıvık.
Palete aldığınızda hemen çalışmaya hazır bir boya türü. Bazı renklerini kullanıyorum, memnunum. Tavsiye edebilirim.

Birde bu tür boya çeşidi var. Bunlar Neon renkler diye geçiyor. Florasan renklerde denir. Fosforlu renklere çok benziyor tek farkı karanlıkta parlamıyor. Aşırı parlak bir renk. Doğada pek fazla örneğine rastlayamayacağınız türde parlak bir renk tonuna sahip. Belki ihtiyacınız olduğu özel durumlarda kullanabileceğiniz bir boya türü. Bu serinin renkleri hep böyle, hepsi parlak.

Birde ShinHan'ın akrilik boyaları var. Bunlarda orta seviye boyalardır. Kıvamı da yine orta seviyededir.
Ne çok katı nede çok cıvıktır. Pigment seviyesi de orta düzeydedir. Resimde çok rahat kullanılabiliyor.

Birde Colortone'un Akrilik boyaları var. Bunlar Klasik seri ve Artist serisi olarak iki çeşittir. Artist seri biraz katı bir boyadır. Fırça ile resim yapıyorsanız boyayı palete aldığınızda spatula ile biraz ezmeniz ve boyayı çalışmaya hazırlamanız gerekiyor. Klasik seride ise böyle bir durum yok. Biraz likit bir boyadır. Palete aldığınızda hemen çalışmaya başlayabiliyorsunuz.
Bunun kalitesi gerçekten çok yüksek, yüksek kaliteli pigment kullanılmış. Katılığı hariç son derece memnunum. Güzel bir boyadır.

Akrilik boyalarla ilgili söyleyeceklerim bu kadar.  Piyasada tabiki bunların haricinde bir çok marka var. Şu an sadece elimde olan ve deneyimlediğim bazı akrilik boyalar hakkında deneyimlerimi, izlenimlerimi aktarmaya çalıştım.

Başlangıç seviyesi olarak; Risch premium ve Neon hariç üç farklı ürün önerebilirim. Fiyat ve kalite sırasına göre düşükten başlarsak: Shinhan - Rich Professional - Colortone şeklindedir.


Sosyal media hesaplarım:


YAĞLI BOYA MARKALARI VE KALİTELERİ 
https://youtu.be/_7_jRl73JMM 🖌️

Yağlı boya ve Akrilik Boya Fırça Çeşitleri Videosu

Henüz izlemediyseniz sizin için seçtiğim bazı resim yapım videolarım:

Hayat Ağacı 

Doğada bir Kulube

Deniz ve Palmiyeler

Akrilik Resim Videoları: ⭐

Akrilik Realistic Manzara

Ormanda Gün Batımı Manzara


Abone Ol

Kanalım

instagram

Facebook Page

Blog


Sanatla ve sevgiyle kalın...

Ressam Serkan Koç
♥️

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen soru sormadan önce soracağınız konu ile ilgili olan yayınları okuyunuz...