.

Öne Çıkan Yayın

Boya Fırçaları Çeşitleri ve Kullanımları

Bu konumuzda  fırça çeşitleri ve kullanımlarına yönelik küçük örnekler verdik.  Fırçaların kullanım şekillerini görmek için video...

Cumartesi, Temmuz 21, 2018

Resim Yardımcı Malzemeleri - İnceltici & Çözücüler


İncelticiler 

Resim sanatında boyanın inceltilmesi gereken durumlarda, fırça ve palet temizliğinde kullanılan vazgeçilmez malzemelerdendir. Özellikle fırça temizliğine çok dikkat edilmesi gerekir. Kaliteli fırçalar bilindiği gibi çok pahalı olabiliyorlar. Fırça temizliğine gereken önem verilmez ve boyanız fırça üzerinde kurursa bu hiç hoşunuza gitmeyecektir. Her ne kadar fırça üzerinde kurumuş boyaları çözebilen başka bir temizleyici madde varsa da, çalışma bitiminde fırçalarınızı çok iyi temizlemenizi öneririm. Böylelikle fırçalarınızı uzun süre kullanmaya devam edebilirsiniz.


Distile Terebentin


Hızlı buharlaştırıcı, yüksek rafine edilmiş terebentin yağı, tüm sanatçı sınıfı solventlerin içinde en inceltici ve fırça temizleme gücüne sahiptir. Verniği (Dammar Vernik dahil) temizlemek için uygundur. Oksitlenmeyi önlemek için sıkıca kapalı ve ışıktan uzak tutun. Kalınlaşırsa kullanmayın.


White Spirit

Yağlı boya renklerini inceltmek için fırçaları temizlemek için uçucu, yanıcı bir seyrelticidir. Terebentine kıyasla biraz daha yavaş kurur.





Kokusuz White Spirit

Yağlı boyalarda kıvam azaltıcı, fırça ve palet temizleyicisi olarak kullanılır.






Alkid Reçine

Alkid reçineler, keten tohumu veya soya fasulyesi yağı gibi yağ ile kombinasyon halinde yapılan sentetik reçinelerdir. İnceltici ve kuruma süresini hızlandırıcıdır.





Görseller ve bilgiler http://www.colortone.com.tr sitesinden alınmıştır.


Çam Terebentin

 Resim Yapanlara Faydalı Bilgiler




0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen soru sormadan önce soracağınız konu ile ilgili olan yayınları okuyunuz...