.

Öne Çıkan Yayın

Boya Fırçaları Çeşitleri ve Kullanımları

Bu konumuzda  fırça çeşitleri ve kullanımlarına yönelik küçük örnekler verdik.  Fırçaların kullanım şekillerini görmek için video...

Pazartesi, Ocak 16, 2017

3 Boyutlu Resim - Goldfish Painting



Goldfish Painting nedir, nasıl yapılır. Goldfish Painting malzemeleri nelerdir gibi konuları kısaca
anlatmaya çalışacağım.

Geçmişi 200 yıl öncesine kadar giden bu son derece güzel 3 boyutlu resim tekniği Goldfish Painting  aslında oldukça basit bir yöntem ile yapılıyor. Zahmetli olan tek bir kısmı var o da işlemin belirli bir süre gerektirmesi.

Goldfish Painting tekniği için gerekli olan malzemeler:

  1. Yeterli derinlikte bir adet tepsi veya leğen. (Küçük çalışmaları için küçük bir kap.)
  2. Akrilik boya ve fırçalar.
  3. Yeteri kadar "Şeffaf Epoxy reçine".

Goldfish Painting yapımı:

Kullanacağımız tepsi düz bir zeminde olmalı ve yüzeyine az bir miktar reçine döküp kuruması için 1 gün bekletiyoruz.
Kuruyan reçinenin üzerine resmimizi yapmaya başlıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken, izlenmesi gereken yol çok basittir. Resmi katmanlar halinde yapacağımız için en alttaki katmandan başlıyoruz. Yani balık resmi yaptığımızı düşünerek anlatıyorum veya ne resmetmek istiyorsak o da olabilir. İlk önce cismin gölgesini yapıyoruz ve bir kat reçine döküp kurumaya bırakıyoruz.
Daha sonra kuruyan reçinenin üzerine gölge ile uyumlu bir noktaya balığın gövdesini  yapıyoruz. Reçine döküp 1 gün kurumaya bırakıyoruz.
Sonrasında işlem hep aynıdır. Bir kat resim, 1 kat reçine, 1 gün kuruma şeklinde.
Balığın 3 boyutlu yani canlı bir nesne gibi görünebilmesi için, her katmanını yaparken üstteki katmanı alttakine göre bir miktar küçük yapıyoruz. Balığın anatomisine göre. Bu şekilde katmanları küçülterek ve her katman arasına reçine dökerek balığın 3 boyutlu halini resmetmiş oluyoruz.

Bütün katmanları bittikten sonra son bir kalın kat reçine döküp kuruması için bekledikten sonra kalıbımızı ters çevirip çalışmamızı kalıp dışına alabiliriz. Eğer üst yüzeyde dalgalanma olmuş ise zımpara ile düzeltebilirsiniz. Zımpara dan sonra polisaj motoru ile parlatma yapabilirsiniz.

Kullanım alanları:

Dekoratif olarak her yerde kullanılabilir. İster minik boylarda süs eşyası olarak, ister devasa boyutlarda masa üzeri kaplamaları veya sehpa üzeri kaplamalar gibi...

3 Boyutlu Resim Goldfish Painting videoları:









0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen soru sormadan önce soracağınız konu ile ilgili olan yayınları okuyunuz...