.

Öne Çıkan Yayın

Boya Fırçaları Çeşitleri ve Kullanımları

Bu konumuzda  fırça çeşitleri ve kullanımlarına yönelik küçük örnekler verdik.  Fırçaların kullanım şekillerini görmek için video...

Pazartesi, Kasım 02, 2015

Evde Alçı Çalışması Yapımı

Bu yazımızda kısaca evde alçı çalışması, kalıp çıkarma hazırlık püf noktalarını anlatacağız. Rölyef - Kabartma için kalıp hazırlama aşaması, alçının hazırlanması.





İlk olarak; geç donması ve size vakit kazandırması açısından saten alçı kullanıyoruz. Kullanmadan önce ince kevgirden geçirebilir ve içindeki kalın şeyleri ayırabilirsiniz. Daha sonra bir kilo alçıya yarım kilo kadar su ile biraz sıvılaştırılmış ağaç tutkalı katıyoruz. Yanlız bu sıvılaştırma ne çok cıvık olacak nede çok katı, ayarı göz kararı ile yapabilirsiniz. Akıcı olmayacak fakat şekil vermeye de müsait olacak. Çok katı olursa çatlaklar ve istenmeyen çukurlar oluşabilir. Cıvık olursa, verdiğiniz şekilin akabinde düzleşmeler uluşur. Kıvamı tam olmalı.

Yaptığınız bu karışımı karıştırmak ve tam verim almak ve birazda işin pratiğinide düşünerek evinizde bulunan Mikseri kullanabilirsiniz. Kullandıktan hemen sonra, kurumasına müsade etmeden bol suyla yıkamanız gerekir.

Daha önceden hazırlamış olduğunuz kalıplara elde ettiğimiz karışımı uygulayıp kurumaya bırakıyoruz.

Kalıp alma işleminin hangi açamalardan oluştuğu ve nasıl yapıldığını burayı tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Rölyef Kabartma Sanatı için ayrıca buraya da bakmanızı öneririm...

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen soru sormadan önce soracağınız konu ile ilgili olan yayınları okuyunuz...