.

Öne Çıkan Yayın

Boya Fırçaları Çeşitleri ve Kullanımları

Bu konumuzda  fırça çeşitleri ve kullanımlarına yönelik küçük örnekler verdik.  Fırçaların kullanım şekillerini görmek için video...

Perşembe, Eylül 26, 2013

Geleneksel Türk El Sanatları Öğretmenliği


Programın Amacı
Geleneksel Türk El Sanatları Öğretmenliği programının amacı, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim kurumlarında geleneksel Türk el sanatları öğretmenliği konusunda eğitim yapacak öğretmenleri yetiştirmektir.




Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Geleneksel Türk El Sanatları Öğretmenliği programında genel kültür derslerinin yanı sıra temel sanat eğitimi, sanat tarihi, uygarlık tarihi, temel tasarım gibi alan dersleri verilir.

Ayrıca, teknik eğitime giriş, eğitim psikolojisi, genel ve özel öğretim metotları, ölçme-değerlendirme ve rehberlik gibi öğretmenlik meslek bilgisi dersleri okutulmakta ve uygulama yaptırılmaktadır.

Gereken Nitelikler

Geleneksel Türk El Sanatları Öğretmenliği programında okumak isteyenlerin genel akademik yetenek yanında şekil ve uzay ilişkilerini görebilme yeteneklerine sahip, düzgün şekil çizebilen, yaratıcı, araştırıcı el ve gözü eşgüdümle kullanabilen kimseler olmaları gerekir.

Düşüncelerini başkalarına etkili bir biçimde aktarabilme, başkaları ile iyi iletişim kurabilme, iyi bir öğrenme ortamı sağlayabilme, kendini ve çevresindekileri geliştirme çabasında olma da geleneksel Türk el sanatları öğretmenlerinde aranan özelliklerdir. Program özel yetenek sınavı sonuçlarına göre öğrenci almaktadır.

Mezunların kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler

Geleneksel Türk El Sanatları Öğretmenliği programını bitirenlere “ Geleneksel Türk ElSanatları Öğretmeni” unvanı verilir.

Geleneksel Türk el sanatları öğretmeni örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan öğretim programları çerçevesinde alanı ile ilgili bilgi, beceri ve tutumlar kazandırır. Bunun için uygun öğrenme ortamları hazırlar, öğrencilerinin başarılarını değerlendirir,işyerlerinde uygulama yapan öğrencilerini gözlemler, mesleğindeki gelişmeleri izler ve bunların öğretim programlarına yansıtılmasına çalışır.

Çalışma Alanları

Geleneksel Türk El Sanatları öğretmenlerinin başlıca çalışma alanları Milli Eğitim bakanlığına bağlı yaygın ve örgün eğitim kurumlarıdır. Mezunlar isterlerse kendi işlerini de kurabilirler.

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen soru sormadan önce soracağınız konu ile ilgili olan yayınları okuyunuz...