.

Öne Çıkan Yayın

Boya Fırçaları Çeşitleri ve Kullanımları

Bu konumuzda  fırça çeşitleri ve kullanımlarına yönelik küçük örnekler verdik.  Fırçaların kullanım şekillerini görmek için video...

Çarşamba, Eylül 18, 2013

Doku Kabartmalı Yağlı Boya Tablo Hazırlanması


Doku Kabartmalı Yağlı Boya Tablo Hazırlanması

Bu tür bir teknik ile hazırlanmış çalışmalara  dokulu çalışma deniyor.
Tuvale dokulu-kabartma etkisi  hazırlamak; tuvalin şası üzerine bez gerilme  işleminden sonra ki astar aşamasındayken yapılır.


Bunun için ilk önce tuval germeyi, şası hazırlamayı astar atmayı bilmeniz öğrenmemiz gerekiyor.

Eğer tuval hazırlamayı bilmiyorsanız bu konuyla ilgili olarak sitemizde bulunan "Tuval nedir? Nasıl hazırlanır? Tablolar Nasıl Korunur? - Pratik Bilgiler" isimli konumuza buradan bulaşabilirsiniz.
http://www.unutulmussanatlar.com/2013/01/tuval-nedir-nasil-hazirlanir-tablolar-nasil-korunur-pratik-bilgiler.html

Kısaca tuval hazırlamayı anlatacak olursak; ilk önce temin ettiğimiz 4cm x 2cx çıtalarımızı köşelerinden 45 derecelik açıyla kesip uçlarını birbirine monte ettikten sonra tuvali gerilir, daha sonra bezin üzerine astar atılır. Astar için plastik duvar boyası ve tutkal karıştırarak yapıyoruz (akrilik boya da kullanılabilir). Beyaz tutkal ve herhangi bir marka  plastik boya mümkünse beyaz ve ya fildişi renginde olabilir.
Bunları iyice karıştırıp biraz da sulandırarak ayran kıvamında birinci ve kuruduktan sonra kat sürülür zımparalanır. Üçüncü katı sürerken daha katı bir kıvama getirip içine kum veya talaş koyabilirsiniz cam kırıkları da kullanılabilir ama daha sonra düşebilir çok küçük parçalar olursa olur. Dokulu bir yüzey elde edersiniz.

Tuval bezini çadır bezi olarak almanız lazım. Eğer çadır bezi bulamazsanız hazır kanvas bezi kullanabilirsiniz. Biraz pahalı olur ama kalitelidir. Bu iki tür  bezi kullanmak mecburi değildir. Bildiğimiz %100 pamuklu kalın amerikan bezi de işinizi görür ve çok daha ucuza mâl edebilirsiniz.

Tuvali gereceğiniz şasi çam ağacından olmamamalıdır, çam olacaksa da fırınlanmış olmalı yoksa daha sonra reçine verirse resmi bozar.








0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen soru sormadan önce soracağınız konu ile ilgili olan yayınları okuyunuz...