.

Öne Çıkan Yayın

Boya Fırçaları Çeşitleri ve Kullanımları

Bu konumuzda  fırça çeşitleri ve kullanımlarına yönelik küçük örnekler verdik.  Fırçaların kullanım şekillerini görmek için video...

Cuma, Temmuz 13, 2012

Folklorik Bebek - Kitre


Folklorik Bebek - Kitre


   Osmanlı ve Anadolu insanının giyim tarzını ve yaşam şeklini, canlandıran bebekler yöresel kumaşlar kullanılarak ve aslına sadık kalınarak yapılmaktadır.
Pamuk, Tahta, Kumaş vs. kullanarak ve tamamıyla elle şekil verilerek çalışılan bebeklerin hiçbir yerinde kalıp kullanılmamaktadır.

Folklorik Bebek; ülkelerin geçmişten bugüne yaşam tarzlarını gelenek ve göreneklerini kılık kıyafetlerin yansıtmaya çalışan yani folklorunu tanıtan bir sanat dalıdır.

Karakterleri oluştururken çeşitli mesleklere bürünürsünüz. Bir yüz ifadesini hayata geçirmede sabırlı bir heykeltıraş kıyafetleri oluştururken modacı-sitilist oluverirsiniz o an.

Ayakkabısından yemenisine elindeki mendilin oyasına kadar her dalda beceri sahibi olmaya zorlanırsınız istemeden
Kıyafetleri oluşturmada ; yöreye göre çok çeşitlilik gösteren orijinal özelliklere sadık kalma ilkesi ile yola çıktığınızda ;bazen bir sahafta bazen el tezgahlarıyla yöresel kumaşların dokunduğu atölyeler veya bu türden ürünleri satan dükkanlarda bulursunuz kendirinizi.

İsmek Folklorik Bebek - Kitre Kursları:  Eğitim verilen kurs merkezlerini göster















0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen soru sormadan önce soracağınız konu ile ilgili olan yayınları okuyunuz...